CD-ROM käyntikortti, tekniset tiedot
Ohjelma tehdään Macromedia Director ohjelmalla ja voi sisältää kuvia (BMP, JPG) muodoissa sekä näistä tehtyinä animaatioina. Ääntä WAV -muotoisena (mono) ja lyhyitä videotiedostoja AVI -muotoisena. Muiden tiedostomuotojen käytöstä sovitaan erikseen. Videotiedostoja kannattaa käyttää vain silloin, kun se jonkin toiminnan havainnollistamiseksi on välttämätöntä. Ne saattavat joidenkin käyttäjien koneissa nykiä ja mainos voikin olla huonoa mainosta. Videota voi kuitenkin käyttää animaation mallina.
Romppuun ei yleensä kannata laittaa liikaa asiaa vaan se jää mieleen jos siinä on muutama hyvä juttu. Huumoria kannattaa ehdottomasti käyttää. Ohjelmassa voi myös olla linkkejä Internet sivuille. Esim. yrityksen hinnastoja ei kannata laittaa rompulle vaan kotisivulle, koska silloin niitä voi muuttaa tarvittaessa. Linkin osoitteen tulee tietysti olla sellainen, että se ei muutu.
Rompulla kannattaa esittää sellaisia asioita joita paperilla ei pystyi: interaktiivisuutta (käyttäjä valitsee itse toimintoja), animaatioita, ääntä jne. Animaatio voi kuulostaa isolta asialta, mutta usein jo muutaman kuvan animaatiollla voi esittää yllättävän monipuolisia asioita -pyöriminen, hyppiminen, kasvon ilmeet, tekstin muuttuminen toiseksi, kuvan koon muuttuminen...
Koska kotisivut tehdään eri tekniikalla, ei ole järkevää laittaa kotisivua kortille. Varsinaisella multimediaohjelmalla voidaan laatia paljon sellaista mitä nettiselaimella ei voida esittää. Kortin sisältö voi tietysti olla ulkoasultaan samantyylinen, mutta tekninen toteutus on erilainen.
Vakiokortti on kooltaan 6 x 8,5 cm ja siihen mahtuu n. 25 MB aineistoa. Kortti on muovitaskussa ja sen materiaali on samaa kuin tavallisissa rompuissa.
Ohjelma luovutetaan suojatussa muodossa (.dxr) ja siihen ei itse saa eikä pysty tekemään muutoksia. Kortti asetetaan yleensä itsestään käynnistyväksi (autorun), kuva-alaksi märitellään 800 x 600 pikseliä ja pohjaväriksi musta, jolloin koko näyttö täyttyy. Kaikkia näitä voidaan muuttaa asiakkaan niin halutessa.
Jos ette ole aikaisemmin ole olleet tekemisissä interaktiivisten ohjelmien kanssa, älkää miettikö juttua liian valmiiksi vaan kertokaa meille mitä haluatte esittää ja kenelle. Ehdotamme teille miten me asian esittäisimme. Näin aloittaen säästytään usein turhalta ja päällekkäiseltä työltä.
Suunnittelun avainkohdat:
-mitä esitetään
-kenelle esitetään
-miksi esitetään
Miettikää myös, kuinka paljon kortteja tarvitaan ja kuinka nopeasti niitä saatetaan tarvita lisää. Pienet määrät (kerralla alle 100 kpl) tehdään CD-R korttiaihiolle, suuremmat määrät tehdään muotin avulla. Näihin levyihin saadaan mahtumaan lähes 40 MB aineistoa.
Lisää tietoa kortista...
-Yrityksen logo ja tekstiä
-linkkejä sivuille joissa on kuva tekstiä (max. 20)
-max. yksi äänitiedosto (wav)/"sivu"
-max. kolme internet linkkiä
-kuvamateriaali ja käsikirjoitus asiakkaalta
-kuvien normaali skannaus paperilta, diasta, negasta yms.
-tekstit asiakkaalta digitaalisessa muodossa
-yrityksen esitteet yms. ovat hyvä apu yritystä kuvaavan layoutin sunnittelussa
-toiminta vain PC:ssä
-Master ja 100 kpl valmiita VIP-CD levyjä
-levyssä 4-väripainatus
-max. 2 kpl kuva-animaatioita (10 kuvaa)
-max. 2 kpl videotiedostoja, pituus enimillään minuutti/clip, videot toimitettava VHS, Hi8 tai AVI muotoisena. Muista muodoista lisämaksu kulujen mukaan.
-resoluutio on 600 x 800 pikseliä
-toimitusaika n. 3 viikkoa aineiston luovuttamisesta
-tilaaja on vastuussa luovuttamiensa kuvien, tekstien ja äänien tekijänoikeuksista.
-kortin koko 60 x 85 mm
-kokonaiskapasiteetti n. 25 MB, joista pakollisten tiedostojen jälkeen jää käyttöön n. 17,2 MB